BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MEHMET TUNCAY BAYRAKTAR’IN PERSONELİMİZE YENİ YIL MESAJI;

04 Ocak 2024

“Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı müdürlüklerinde idari görev yapan tüm yöneticilerimiz ve tüm ünvanlardaki çok değerli meslektaşlarım, çalışma arkadaşlarım; 
Şu bir gerçek ki biz büyük bir Milletiz. Bizi güçlü kılan da tarihimiz, tarih sahnesinde hep var olmamız. Milletimiz bu yüzden güçlü, fedakâr ve bir o kadar da sağ duyulu. Devletimizin tüm organları bu tarihsel tecrübeyi en iyi şekilde taşıyor, temsil ediyor.
Devletimizin en köklü organlarından olan Ticaret Bakanlığının gümrük ve dış ticaret kısmını temsil eden taşra teşkilatı, bu güçlü devlet yapısının en önemli aktörlerinden olduğunu her zaman göstermiş, üzerine aldığı sorumluluğu gururla taşımış, yüz akıyla yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. O kadar ki; Ticaret Bakanlığımızın önemli taşra birimlerinden biri olan Bölge Müdürlüğümüz çalışanları; tüm doğal afetler(6 Şubat Depremi, bir önceki yıl yaşam şartlarını zorlaştıran şiddetli kar yağışı), pandemi ve sınır bölgesinde yaşanan terör saldırıları sırasında birçok kurumun esnek, uzaktan, nöbetleşe çalıştığı, hatta çalışmaya ara verdiği dönemlerde bile görevlerini hiç aksatmadan tüm vefa, sebat ve fedakârlık örnekleriyle yerine getirmiştir.
Bölge Müdürlüğümüzün 4 ilde ve 5 kara gümrük kapısında çalışan çok kıymetli mensupları; 2023 yılını da her türlü takdiri hak eden bir şekilde tamamlıyorsunuz. 
Gaziantep , Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman’daki birimlerimiz ve Suriye sınırımızın 506 km lik sınır hattında 5 gümrük kapısında tüm birimlerimiz üzerine düşen görevleri, verdiği kararları, kullandığı inisiyatifleri; Devletimizin kanunlara dayalı kamu düzenine uygun olarak Ülkemiz menfaatlerine, devletimizin yararına ve yüce Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına uygun olarak kullandınız. Hepinizle tek tek gurur duyuyorum.
2023 yılının hemen başındaki asrın en büyük felaketi olan ve Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında da etkili olan 6 Şubat depremi ve bazı kapılarımızda yaşanan roketli terör saldırılarına rağmen; Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerimizin ve bağlı Bölge Amirliklerimizin, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekât bölgelerine açılan Gümrük Kapılarımızdaki ile Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman illerindeki Gümrük Müdürlüklerimizin, sadece Gaziantep değil Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanındaki tüm tasfiye işlemlerinden sorumlu Gaziantep Tasfiye İşletme Müdürlüğümüzün, İç piyasa ve dış ticarette ürün güvenliği denetimleri ve dahilde işleme işlerinin yerine getirildiği Ürün Güvenliği Denetimleri ve Dış Ticaret İşlemleri Müdürlüklerimizin, Dış ticaret işlemleri ve gümrük Kaçakçılığı eylemlerinden kaynaklı davalarda kamu hukukunu temsil eden Gaziantep Hukuk Hizmetleri Müdürlüğümüzün, Bölge Müdürlüğümüz Şube Müdürlüklerimizin, Bölge Müdürlüğümüze bağlı birimlerimizde görevli 840 personelimizle ilgili tüm işlemleri yerine getiren Gaziantep Personel Müdürlüğümüzün; Önceki yıllar rekorlarını alt üst eden tüm faaliyetlerini, Bölge Müdürünüz olarak; Büyük bir gururla takip ettim, takip edildiğine de şahit oldum. Zaman zaman üzüldüğümüz, ancak kurumsal hale gelmeyen, bireysel düzeyde, hatta istisna denilebilecek çok az olay dışında; Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman illerimizde Bakanlığımız misyonunu en iyi şekilde temsil etmenizden ve Bölge Müdürlüğümüz yüzünü ak, alnını dik tutmanızdan dolayı hepinizi selamlıyor,  teşekkür ve takdirlerimi en samimi duygularımla ifade ediyorum. Ayrıca 2024 yılının, bizlere yine birçok gurur yaşatacağınız yeni bir yıl olacağından hiç şüphe etmediğimi de belirtmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle sizlere olan inancımı her zamanki gibi en güçlü şekilde yineliyor ve hepinize, hepimize yeni yılın sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum.”
     
Mehmet Tuncay BAYRAKTAR 
GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü