BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ "26 OCAK DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ" PROGRAMI- KİLİS

30 Ocak 2023

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonunda Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Bölge Müdürlüğümüz ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri  tarafından düzenlenen Dünya Gümrük Günü Programına Kilis Valimiz Recep SOYTÜRK,  Gümrükler Genel Müdürümüz Mustafa GÜMÜŞ, Destek Hizmetleri Genel Müdürümüz Oğuzhan ŞATIROĞLU, Gümrükler Genel Müdür Yardımcımız Hüseyin Sadi ÇETİNTAŞ, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzden Daire Başkanımız Mustafa ŞAHİN, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk AKMAN,  Kilis Milletvekili Hilmi DÜLGER, Gaziantep 23. Dönem Milletvekili İ. Halil MAZICIOĞLU,  7 Aralık Üniversitesi Rektörü Dr. M. Doğan KARACOŞKUN,Kilis Belediye Başkanı Servet RAMAZAN, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı A. Fikret KİLECİ, GAİB Halı İhracatçıları Birlik Başkanı Z. Abidin KAPLAN, Gaziantep Serbest Bölge Müdürü Metin ŞEN, Öncüpınar ve Çobanbey Gümrük Kapıları Mülki İdare Âmiri Sertaç KIRÇUVAL,  Karkamış Kapısı Mülki İdare Amiri Furkan ÇAKIR, Vali Yardımcılarımız, İlçe Kaymakamlarımız, Kilis protokolü, Gaziantep ve Kilis İl Ticaret Müdürlerimiz, Bölge Müdürümüz, bağlı idarelerimizin Müdür ve amirleri,  19 idaremizinin personelleri ve yerel Nakliyeci, İhracatçı, çeşitli dernek ve oda temsilcileri katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. ‘’Gümrükten Görünen Cumhuriyetimiz’’ temalı kısa film ve GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tanıtım filmi izleyicilerin beğenisine sunuldu. Program açılış konuşması Bölge Müdürümüz Mehmet Tuncay BAYRAKTAR tarafından yapıldı. 
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tanıtım filmi programa katılanlarca izlenmesinin ardından Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. ‘’İhracatta Yeni Destek Paketi’’ ve ‘’Kolay İhracat Platformu’’ konulu tanıtım filmleri izlendi. Ardından Valimiz Sayın Recep Soytürk, Milletvekilimiz Sayın M. Hilmi Dülger, Gümrükler Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Gümüş ve Gaziantep Vali Yardımcımız Sayın Salih Altınok Dünya Gümrük Günü münasebetiyle konuşmalarını yaptılar.