Gaziantep’te 4 Milyon TL Değerinde Ticari Eşya Kaçakçılığı Ortaya Çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gaziantep’te gerçekleştirilen operasyonda gümrük vergileri ödenmeksizin Türkiye’de piyasaya sürülmek istenen yaklaşık 4 milyon TL değerinde kumaş, giyim eşyası, hurma ve kuruyemiş cinsi ürün ele geçirildi.

22 Mart 2020

Ticaret Bakanlığı kullanımında kaçakçılık açısından riskli görülen ürünleri taşıyan araçların uydudan an be an takip edildiği Araç Takip Sisteminin, bir araca uyarı vermesi üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri harekete geçti.
 
Yapılan incelemede yurtdışından gelerek Türkiye’ye transit geçecek olan şüpheli araca takılı araç takip cihazının çıkarılarak yol kenarına atıldığı tespit edildi. Ekiplerce yapılan araştırmada söz konusu aracın Türkiye’den çıkarması gereken yükleri yasadışı şekilde boşalttığı iki ayrı adres belirlendi.
 
Söz konusu adreslerde Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünü ekiplerinin eş zamanlı yaptığı aramalarda şüpheli araçtan indirildiği tespit edilen 24 bin 140 kilogram gümrük kaçağı kumaş ele geçirildi. Ayrıca bahse konu adreslerde 1.300 kilogram muhtelif giyim eşyası ve 107 bin 348 kilogram gümrük kaçağı muhtelif kuruyemiş ve hurma yakalandı. Yakalanan eşyaların piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon TL olduğu belirlendi.
 
Olay ile ilgili olarak iki şüpheli ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.
 
Bu kapsamda yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.